dijous, 8 de maig del 2008

Múrgoles (morchellas) farcides.

Ara que estem al mes de maig i que als nostres montes de carrasques i pins, sobretot si han estat cremats, sorgeixen aquestes saboroses setes, es l'hora de fer-se'n un soparet amb elles.


COM FER-HO
350 grs de múrgoles, 2 dents d'all, picats, 50 grs. de pernil serrà, picat molt fi, 50 grs. de molla de pa esmicolada, 2 cullerades de vi blanc, 1 ou, julivert picat, una cullerada de concentrat de carn, oli d'oliva per a fregir, sal, farina,1/4 l. de brou. Es netegen bé les múrgoles i s'obren fent-les un cort en sentit longitudinal. Per seguretat, haurem de coure-les un poc. Es bat l'ou en un bol i es barreja amb el pernil, els alls, el julivert, la molla de pa i el vi. S'assaona, es barreja bé, i quan el farciment estigui fet una pasta s'emplena amb ell les múrgoles. S'escalfa oli en una paella i es fregeixen, a foc suau les múrgoles. Fregim, com diem, molt a poc a poc perquè no se'ns surti el farciment i les anem disposant en una cassola. En 3 cullerades de l'oli d'haver fregit les múrgoles, posem la farina i incorporem el brou i el concentrat de carn i sense deixar de remoure perquè no es formin grums. Es cobrixen els bolets amb la salsa preparada i es deixa coure tot uns 10 minuts.

Només ... Bon Profit

3 comentaris:

Bernardo ha dit...

aQUESTES SETES SÓN MITJANAMENT TÒXIQUES, PER AIXÓ MATEIX CAL COURE-LES I TIRAR L'AIGUA ABANS DE CUINAR-LES.

Antoni de la Torre ha dit...

Un tema apassionant per encetar un bloc en què la discussió i la interacció amb feed-back enganxen a muntó. Ara es tracta d'anar provant més recursos multimèdia en aquest esquelet. Bon viatge.

Unknown ha dit...

Però si les múrgoles estan assecades perden tota la toxicitat.A més, al preu que van, si les has de comprar, no crec que et puguin arribar a fer mal.